Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. Декларация за поверителност.

Информация за ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА ВОДА-ВОДА ЗЕМЯ ВОДА

ТЕРМОПОМПА , ВИДОВЕ И ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

Топломер-manual

    Названието " ТЕРМОПОМПА " засяга група технологии, които включват устройства за ОВК ( ОТОПЛЕНИЕ, вентилация и климатизация ) , които осигуряват топлинна интензивност, пренасяща се от енергиен извор ( ВЪЗДУХ , ВОДА , ЗЕМЯ ) от една страна и съответно пренесената енергия стига до нашата отоплителна или охладителна уредба. ТЕРМОПОМПИТЕ изменят топлинната активност от студено пространство към топло и обратно. Основната им функция е ОТОПЛЕНИЕТО на зала чрез радиатори, ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ или вентилаторни конвектори. По същия начин могат да бъдат използвани за загряване на вода за БГВ ( битова гореща вода ) в сгради, къщи, офиси и дори в апартаменти. Често пъти ТЕРМОПОМПИТЕ имат фантастични възможности за контрол на климатичните условия и могат да бъдат използвани за осигуряване на охлаждане на помещенията чрез просто обръщане на процеса. Една ТЕРМОПОМПА от въздушен източник да вземем за пример ще извлича топлина от въздуха извън Вашият дом, по същия начин хладилникът извлича топлината от вътре и я освобождава в стаята.ТЕРМОПОМПИТЕ с еко източник земя, действат подобно. Те извличат остатъчната топлина от почвата, извън Вашия дом и я премества вътре. ТЕРМОПОМПИТЕ имат фантастични рейтинги за енергийна ефективност и оказват ефективно въздействие върху околната среда, защото се захранват с електричество за да работят, те не изгарят горивата директно, така че осигуряват намаляването на въглеродния отпечатък.

  Geothermal-HVAC-SystemHeat-pump-ground

                                                                                                                                                       


      Има много различни групи ТЕРМОПОМПИ, но всички те работят на един и същ принцип - топлопренос. Основните групи са: ВЪЗДУХ-ВОДА; вода-вода; земя-вода.  Най-често срещаният тип ТЕРМОПОМПА е с въздушен топло-произход (ВЪЗДУХ-ВОДА), която прекарва топлината помежду дома Ви и външния въздух. Наземните източници - водоизточници или геотермални термопомпи постигат по-висока ефективност, като прехвърлят топлина между Вашата къща и земята или близкия воден източник. Въпреки че те са по-скъпи за инсталиране, обикновено имат по-ниска оперативна консумация, защото могат да разчитат на по-постоянни температури на първоисточника.

Правилно инсталирана термопомпена система въздух-вода, намалява разходите за отопление с до 70% .

Електрически нагревател, например, ще преобразува 1 kW електрическа енергия на 1 kW топлинна енергия; от друга страна, една ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА ще преобразува 1 kW електрическа енергия в 3,5 kW (почти 4 kW ) топлинна енергия, така че това е начинът, по който спестявате сметките си за електроенергия. В допълнение към тези ползи има няколко предимства при инсталирането на ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА:

 

·         Това е екологичен избор, който произвежда около половината от топлината, която къщата Ви се нуждае единствено от обработката на въздуха.

·         Тя изисква относително ниска първоначална инвестиция и е част от Схемата за стимулиране на възобновяемата топлина. 

·         Термопомпената система ВЪЗДУХ-ВОДА е лесна и бърза за монтаж и може да се използва от първия ден на покупката.

·         ТЕРМОПОМПАТА ВЪЗДУХ-ВОДА Ви осигурява възобновяема енергия и не отделя парникови газове. 

Няма продукти в тази категория.